Κατερίνα Γαβαλά. Πρόεδρος ΙΣΚΩ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΚΩ 16.10.23

19.10.2023 Δ.Τ ΙΣΚΩ

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κω – ”Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και υποστήριξή μας προς τους υπηρετούντες ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κω”

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κω, με αφορμή των γεγονότων εις βάρος των ιατρών του Νοσοκομείου Κω, εκφράζει την  συμπαράσταση και υποστήριξή του προς τους υπηρετούντες σ’ αυτό ιατρούς, καθώς και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις, τις αμφισβητήσεις και τους αδικαιολόγητους προπηλακισμούς που υφίστανται καθημερινά στη εργασία τους, καθώς είναι πλέον χρόνιο το πρόβλημα της έλλειψης  εξειδικευμένων ιατρών για την αντιμετώπιση πολλών περιστατικών υγείας, δημιουργώντας ανασφάλεια στον πληθυσμό. 

Είναι σημαντικό όμως να αναγνωρίσουμε την αξία της λειτουργίας  των υγειονομικών και την προσπάθειά τους για την υποστήριξη της υγείας των ασθενών, παρά τις γνωστές αντίξοες συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία η πολιτεία  αδυνατεί ή αδιαφορεί να επιλύσει. 

Ο ρόλος των ιατρών στη διατήρηση της υγείας μας είναι ουσιαστικός και ανεκτίμητος.  

Η αφοσίωσή τους στην φροντίδα των ασθενών, καθώς και η επιλογή τους να υπηρετήσουν στο Γ.Ν. Κω, δεν πρέπει να υποτιμάται. 

Καλούμε όλους τους υπευθύνους, όλους τους φορείς αλλά και κάθε πολίτη να δείξουν σεβασμό και ενδιαφέρον για όλους τους ασθενείς,  προωθώντας  τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας εκεί που μπορούν να δοθούν λύσεις, εκεί που η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει ως υπόχρεη την ευθύνη της για κάθε ανθρώπινη ζωή, συνάμα δε, να αναγνωρίσουν και να αναδείξουν τον κομβικό, λειτουργικό και υπεύθυνο ρόλο που διαδραματίζουν οι ιατροί. 

Συνεχής άσκηση ψυχολογικής και λεκτικής βίας, συκοφαντιών και υπερβολών  σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή χωρίς όπλα  και δίνουν τα πάντα δεν αξίζει.  

Το έργο τους είναι σημαντικό για την διατήρηση και την ενίσχυση μας δημόσιας υγείας και πρέπει να υποστηρίζεται  και να ενισχύεται άμεσα από την πολιτεία και απ’ όλους μας.

Για το ΔΣ του ΙΣ Κω

Η Πρόεδρος
Κατερίνα Γαβαλά

 

Σχετικές Εικόνες:

Leave a Comment